JOAQUIM FORN, portaveu de CiU "S'intentava buscar una alternativa provisionalment i es va pagar un lloguer, durant un temps perquè es pogués trobar una solució." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Mentre Xavier Trias pagava el lloguer als okupes, Ada Colau pagava la llum. I tot plegat amb un comú denominador: consentir als okupes la seva activitat." CARINA MEJÍAS, president del Grup Municipal de C's "Barcelona en l'últim any s'ha convertit en un espai d'impunitat. D'alguna manera aquí hi tenen responsabilitat tant l'antic govern com el govern actual." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Si el canvi que prometia Ada Colau era tornar a fer un Can Vies al cap de dos anys, doncs no sé si és el canvi que volia la gent." MARIA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "L'episodi de violència extrema va començar al matí quan la Brimo dels Mossos d'Esquadra van fer un desplegament militaritzat al barri de Gràcia."

El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha explicat que el govern anterior va pagar el lloguer del local ocupat a Gràcia anomenat Banc Expropiat, perquè estava “en un procés de negociació per trobar una solució pacífica”. Forn ha afegit que l’únic que es volia era “evitar el conflicte”.

Per a Ciutadans i PP, Barcelona és un “espai d’impunitat per als violents”, i ho atribueixen a una manca d’autoritat que ha creat l’alcadessa i que “ha generat un efecte crida”. Per a tots dos partits, l’executiu actual i l’anterior són responsables dels fets ocorreguts als carrers de Gràcia. Per a Carina Mejías “en cap cas s’havien d’utilitzar diners públics per comprar la pau social”, mentre que el popular Alberto Fernández Díaz demanarà al ple d’aquest divendres que Colau “s’autocessi com a màxima responsable de seguretat”.

Finalment ERC no veu amb bons ulls els fets d’ahir i ho atribueix a una manca de previsió i de diàleg per part del govern de Barcelona en Comú. “No pot ser que no hi hagués diàleg per evitar arribar a aquesta situació”. Bosch ha afegit que “és molt greu que dos anys després dels fets de Can Vies, amb Colau al govern, ens tornem a trobar amb una situació similar“.

Per la CUP Capgirem Barcelona “el primer gest de violència va ser el desplegament militar de la Brigada Mòbil” dels Mossos, que “van alterar la vida d’un barri sencer durant hores i a la nit es va veure la reacció”. Lecha ha afegit que “quan generes aquest entorn de violència, se te’n va de les mans, i això és el que va passar ahir”, ha dit.