L’alcaldessa Ada Colau ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que corregeixi les declaracions que ha fet aquest cap de setmana sobre la via eslovena per aconseguir la independència.  En l’acte de presentació del Consell per la República a Brussel·les, Torra va citar que els eslovens ho van tenir clar quan van decidir autodeterminar-se i van seguir endavant “amb totes les conseqüències fins a aconseguir-ho”. Torra va proposar fer com ells “no hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per viure lliures”.

Unes declaracions que Colau ha considerat “absolutament desafortunades”. L’alcaldessa ha criticat també expressions com “ni un pas enrere” o “fins a les últimes conseqüències” perquè considera que generen “incertesa i angoixa en la població”.

L’alcaldessa ha recordat que el procés eslovè va comportar violència i morts i, per això, Torra “hauria de preveure que genera alarma social”. Li reclama que “no contribueixi a generar més soroll i incertesa i més ansietat en una situació que de per si ja és complicada”, i que si vol fer propostes “les porti al Parlament” i governi “perquè hi ha molts assumptes urgents a Catalunya”.