El líder del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha demanat que l’Ajuntament no s’utilitzi a favor de cap posició partidista en les properes eleccions i, per això, ha reclamat “salvaguardar” aquest espai de “necessària neutralitat”.

El regidor de CiU, Joaquim Forn, ha dit que “el fet que diferents membres d’un mateix govern municipal participin en una candidatura en les eleccions el 20 de desembre ens força a exigir la màxima neutralitat i imparcialitat” i ha denunciat situacions “preocupants” i que s’haurien d’evitar com, per exemple, que “el comissionat de Memòria Històrica, Xavier Domènech, comparteixi despatx amb el partit de BComú”.

En la mateixa línia ha parlat Carina Mejías, de Ciutadans, que s’ha mostrat preocupada perquè “l’Ajuntament sigui una caixa de ressonància d’una altra candidatura”, i ha criticat que es convidin alcaldes de Podem al consistori i s’utilitzin seus del districte com a aparadors electorals.

Des d’Esquerra han demanat ser “extremadament prudents” i el Partit Popular ha reclamat que no s’utilitzi “la institució per obtenir vots” ni l’alcaldessa faci servir el “plenari per fer un míting polític, per insultar i agitar les xarxes socials”.

Per la seva banda, la CUP ha qualificat la proposta del PSC d’hipòcrita i ha emès un vot contrari.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha alertat que, si l’objectiu de la proposta és “impedir que els membres d’aquest govern puguem exercir la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica”, no hi estan a favor. BComú s’ha abstingut en les votacions.