La proposta estava pactada amb el PSC i ERC però fins aquest divendres es desconeixia el sentit del vot de CUP Capgirem Barcelona, que finalment ha estat favorable. El regidor independentista Josep Garganté, que criticat la manca d’un “procés participatiu amb debat i informació consensuada” per totes les parts, ha afirmat que “no ens trobaran bloquejant la proposta de la modificació pressupostària perquè abans que el calaix amb el deute o els bancs primer són les classes populars d’aquesta ciutat”.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha elogiat “l’esforç de diàleg per trobar consens” i ha destacat que la modificació té una dimensió social perquè, per exemple, ajudarà a acabar les obres del Mercat de Sant Antoni, una de les propostes d’Esquerra.

Des del PSC, Jaume Collboni ha destacat que el seu grup “no posarà mai en dubte la bona salut financera de la ciutat” i ha afirmat que, precisament, “la bona gestió és posar aquests superàvits al servei de la ciutat”. Entre les propostes dels socialistes hi ha destinar part del superàvit a polítiques d’ocupació i a finançar les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar.

La modificació del pressupost ha topat amb els vots en contra de Convergència, Ciutadans i el Partit Popular, que han denunciat que la modificació no servirà per lluitar contra la crisi sinó “per pagar expropiacions, indemnitzacions i la campanya del 20 de desembre”, com ha afirmat la regidora de CiU Sònia Recasens, que ha criticat el “sectarisme” de BComú i ha denunciat que “es volen ‘petar’ aquests 100 milions d’euros en dos mesos”. Carina Mejías, presidenta del Grup Municipal de CiU, s’ha mostrat decebuda per la proposta que, ha dit, “només destina un 17 % a inversió social” i n’utilitza bona part per “pagar sobreedificació”. Des del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz també ha criticat que “s’hi inclouen despeses que ni són urgents ni són extraordinàries” com 18 milions d’euros per “compensar nyaps del tripartit”.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha presentat la modificació pressupostària com una de les “grans mesures d’aquest govern” perquè, ha dit, permetrà “alliberar 100 milions d’euros per destinar-los a polítiques socials” en un moment d’emergència social. Entre d’altres punts, Pisarello ha indicat que els 101.672.00 € de superàvit es reforçaran els plans d’ocupació, les ajudes al lloguer o els fons destinats a la infància.

Després de les intervencions de tots els grups, Pisarello ha anunciat que s’obrirà un nou torn de negociacions de les ordenances fiscals, que s’han retirat del plenari per falta de suport, en el qual “esperem aconseguir un acord com aquest”.