Façana Ajuntament Barcelona

Poc més de cinc minuts. Ha estat probablement la Comissió d’Economia més breu de la història a l’Ajuntament de Barcelona. El temps suficient perquè els grups hagin expressat el vot i s’hagi enviat el pressupost del 2022 i les ordenances fiscals al ple del 23 de desembre. Sense sorpreses, l’abstenció d’ERC ha permès que els comptes i la congelació de tributs hagin superat aquest penúltim tràmit amb els vots a favor dels dos socis de govern (BComú i PSC).

Junts i el PP han expressat ja el rebuig als comptes i han avançat que al plenari hi votaran en contra. En canvi, Ciutadans i Barcelona pel Canvi s’han reservat el vot fins al ple. Aquest gest deixa oberta la porta a un possible gir de guió de cara a dijous. El grup que lidera Eva Parera (BCN Canvi) va facilitar l’aprovació inicial del pressupost amb un vot favorable i caldrà veure què passa en el debat final al plenari.

El pressupost més alt de la història

El pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2022 puja a 3.406 M €, la xifra més alta fins ara, que inclouen 753 M € en inversions (una quantitat que s’eleva als 903 M € si s’hi sumen les empreses municipals). Amb l’abstenció assegurada d’ERC, i la negativa a negociar els comptes, el govern municipal va afegir noves inversions i despesa corrent per valor de 200 M € que havia deixat sense assignar perquè els grups fessin aportacions.

Un regidor anuncia que serà pare

L’anècdota de la comissió l’ha protagonitzat el regidor de Ciutadans Paco Sierra. Abans de començar el debat ha saludat la resta de regidors connectats des de l’hospital i ha anunciat que seria pare “en uns minuts”. Des d’allà ha fet pública la reserva de vot. Sierra ha rebut felicitacions per la paternitat per part de la resta de regidors.