Les obres d’urbanització definitiva de la Gran Via entre la plaça de les Glòries i la rambla del Poblenou s’adjudicaran abans que acabi el mandat (maig del 2023). Aquest és el compromís que el govern municipal ha adoptat amb l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona. I va un pas més enllà, perquè fins ara l’executiu s’havia compromès només a treure les obres a concurs abans del maig del 2023.

L’acord arriba després de les reiterades peticions d’entitats veïnals -amb manifestació inclosa– perquè els treballs comencin en aquest mandat en aquest tram de la Gran Via que quedarà sense cotxes quan es posi en marxa tot el túnel de les Glòries (a principis del 2022). En un debat a l’última Comissió d’Urbanisme, la tinenta d’alcalde Janet Sanz no va posar data a l’inici d’obres, però va dir que arrencaran “al més aviat possible”.

Adjudicació d’obres el 2023, i tant que sí! I sempre he dit el mateix davant dels veïns. Amb l’inici d’obres al més aviat possible
Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Urbanisme

Per escenificar el compromís, el govern municipal va votar a favor de les propostes de Ciutadans i el PP, que demanaven licitar i adjudicar les obres abans del maig del 2023, que es van aprovar per unanimitat.

Urbanisme tàctic mentrestant

Mentre no arribin les obres definitives, Janet Sanz va defensar la intenció del govern municipal d’urbanitzar de forma provisional aquest tram de la Gran Via. L’actuació consistirà a reutilitzar bancs i arbres (en testos) per generar ombres, unes tasques en què l’Ajuntament preveu gastar-se 400.000 € “com a màxim”. “No deixarem de dignificar aquest espai mentrestant”, va afirmar Sanz.