Ja fa setmanes que els socialistes han anat dient adeu a la seu del carrer de Nicaragua i han començat el trasllat al nou espai al carrer de Pallars, 189-191, al Poblenou. La nova seu té 4.000 metres quadrats i és un terç més petita que la que tenien fins ara. Durà el nom de Casal Socialista Joan Raventós, en honor al primer secretari de la formació i el fundador del PSC.

En el comiat definitiu hi han participat diversos primers secretaris històrics de la formació com  Raimon Obiols, que ha dit que els socialistes “tenim una bona relació amb el passat” i “no és una relació nostàlgica ni de la qual ens n’hàgim d’avergonyir”. Obiols ha dit que el PSC és “estrictament necessari per fer front als problemes del present i el futur de Catalunya”.

L’actual primer secretari, Miquel Iceta, ha assegurat que els socialistes no són “fruit d’una casualitat, ni d’una operació de màrqueting, ni una aliança de tres o quatre que fan un xiringuito i posen un nom”, aludint a altres formacions nascudes recentment com Junts per Catalunya. Iceta ha assegurat que no es van “forjar en un plató de televisió” i que són “la història viva del moviment obrer i popular català”.

També hi han participat els socialistes José Montilla, Pere Navarro i Narcís Serra, dirigents històrics als quals s’han lliurat uns exemplars de pedres reals d’una paret de la seu de Nicaragua per escenificar el comiat de la seu i l’arrelament dels socialistes amb l’espai.