Marcel Maurí, vicepresident d’Òmnium Cultural, ha exigit als representants polítics que expliquin amb la màxima transparència quines són les estratègies que creuen que s’han de seguir a partir d’ara. “La societat catalana ha donat sobrades mostres de maduresa per poder entendre que davant un context polític complex i de repressió, les respostes també han de ser complexes” ha afirmat Maurí, que també ha explicat que des de la seva associació també es troben en un procés de reflexió estratègica amb la intenció de contribuir al debat.

Finalment, també ha demanat que des del sobiranisme es treballi per fixar uns objectius comuns de mínims per al país. Al seu entendre, aquests haurien de ser àmpliament compartits i permetre sumar el màxim de persones possible al projecte republicà.

“Som davant d’un camí llarg, però serà irreversible si així ho decideix la ciutadania” ha sentenciat Maurí durant la declaració, en què ha demanat a la població que no es deixi espantar per la força de l’estat espanyol. El vicepresident d’Òmnium Cultural també ha demanat als polítics i a la ciutadania fer un exercici d’autocrítica i sinceritat per arribar a entendre tot el que ha passat aquests últims mesos per intentar trobar solucions. L’entitat ha defensat que aquestes solucions hauran de ser serenes, fermes i àmpliament compartides.