48 hores després d’ajornar el ple d’investidura de Carles Puigdemont, que estava convocat per al 30 de gener a les 15 h, Roger Torrent no es mou ni un mil·límetre del que va afirmar dimarts: “L’únic candidat” a la presidència de la Generalitat de Catalunya és el líder de Junts per Catalunya i els grups parlamentaris estan “treballant per aconseguir una investidura amb totes les garanties“.

Torrent ha tret importància al fet que no comuniqués a Puigdemont la decisió de posposar el ple abans de fer-la pública: “Tenim una comunicació franca i directa amb el president. Vaig intentar parlar-hi, però no vaig poder. Al final, aquesta decisió em correspon a mi i només a mi“, ha recordat.

No ha volgut fixar tampoc una data per al debat, tot i que ha subratllat que “el calendari no el marca el Tribunal Constitucional, el marca el Parlament”. Ha recordat que la Mesa va encarregar un informe als lletrats de la cambra, que confia que estigui llest dimarts que ve.

“Ara és l’hora de la política”, ha remarcat Torrent, que s’ha compromès a fer “tot el possible i més” perquè hi hagi un escenari polític que permeti celebrar “la sessió d’investidura amb totes aquestes garanties: que Carles Puigdemont es pugui sotmetre al debat i que la investidura sigui efectiva i el govern es pugui posar a treballar”.

Torrent no parla dels missatges filtrats

El president de la cambra no ha volgut fer cap valoració sobre el contingut dels missatges que Puigdemont va enviar dimarts a Comín i que va captar una càmera de televisió. Sí que ha afirmat que “quan més hem avançat és quan els partits i la gent hem estat més generosos” i ha negat que el procés s’hagi acabat: “Quantes vegades hem sentit aquesta frase? Encara que es vagi repetint, també es repeteix una evidència: que la determinació majoritària de la societat catalana no només no desapareix sinó que creix”.