El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Jaume Collboni, ha retret a l’alcaldessa, Ada Colau, l’actitud que té amb la implantació de superilles a la ciutat: “Donar res per irreversible és una mala actitud”. Collboni ho ha dit minuts després que l’alcaldessa hagi assegurat que la superilla “no es pot frenar”, durant la visita que ha fet als entorns pacificats del Mercat de Sant Antoni amb membres d’ajuntaments d’altres ciutats europees.

Res no és irreversible, res no és perquè sí. I res no és perquè ho digui la meva ideologia”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

El socialista ha insistit que “dir que les coses no tenen volta de full és una mala manera de governar” i, de fet, ha assegurat que bona part dels enfrontaments del govern BComú – PSC han estat fruit d’això:

Moltes discrepàncies que hem tingut en la coalició venien per aquesta actitud de prejudici, de dogmatisme”
Jaume Collboni, candidat del PSC alcaldia

El PSC es posa “en marxa”

La resposta de Collboni a Colau ha aflorat en la presentació del lema de la precampanya de les eleccions municipals dels socialistes catalans. “En marxa” és l’eslògan que ha triat el PSC per mirar de conquerir les urnes el proper 28 de maig. La setmana del 27 de març al 2 d’abril, a més, la formació organitza la convenció municipal del partit per debatre polítiques al voltant de 20 qüestions estratègiques.

En clau barcelonina, Jaume Collboni ha insistit que les eleccions municipals del 2023 han de servir per girar full a les candidatures d’Ada Colau (BComú) i de Xavier Trias (Junts), dues “opcions de passat i sense respostes per al futur”.