Ja han començat les obres per convertir el carrer de la Muntanya i la seva continuació, el de l’Eterna Memòria, en un eix verd de plataforma única i amb prioritat per a vianants. Les obres serviran també per transformar una cruïlla, considerada la més perillosa del barri: la confluència entre els carrers d’Eterna Memòria i Freser.

En aquest punt, les voreres no arribaven al mig metre i obligaven constantment els vianants a baixar a la calçada per travessar el carrer, creant situacions perilloses en especial a primera hora del matí.

Plataforma única i prioritat per a vianants

Quan estiguin enllestides les obres, el carrer serà de plataforma única, amb prioritat per a vianants i s’hi plantarà vegetació i arbrat.  A més s’hi incorporarà nou mobiliari urbà i s’hi crearan zones d’estada.

Es consolida la pacificació de l’Escola Dovella

Els treballs serviran també per consolidar la pacificació dels entorns de l’Escola Dovella —situada al carrer de Mallorca amb el carrer de la Muntanya— fins ara tàctica. L’actuació estava inclosa dins el programa Protegim les Escoles i era una antiga reivindicació de l’AFA de l’escola.

Per a Màrius Comorera, membre de l’AFA, actuacions com aquesta són necessàries en un barri com el Camp de l’Arpa amb molta densitat de població i pocs espais verds.

Els veïns preocupats per l’aparcament i els usos

Des de les principals associacions de veïns de la zona estan satisfets amb el projecte, llargament reivindicat, però asseguren cal seguir treballant en aspectes que encara no estan resolts. Miquel Catasús, de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, assegura que cal establir un pla d’usos per a la zona així com aclarir com es farà la mobilitat per aquest punt.

Xavier González, de la Plataforma Millorem el Camp de l’Arpa, assegura que calen també alternatives a les dues fileres d’aparcament de vehicles que s’eliminaran al carrer per les obres.

Afectacions al trànsit

Des d’ara fins que acabin els treballs, el febrer del 2024, hi haurà diverses afectacions al trànsit de vehicles, tot i que s’habilitarà el pas de serveis i emergències.

Les obres es faran per trams. De moment s’han iniciat per la part superior, al tram entre els carrers de Freser i Joan de Peguera.

Possible refugi antiaeri

En aquests primers dies de treballs, un equip d’arqueòlegs estan supervisant les obres, ja que a la zona hi ha documentats diversos refugis de la Guerra Civil que podrien quedar al descobert.

De fet, al carrer de la Muntanya a l’altura de la carrer del Ripollès hi ha un refugi, destapat durant les obres d’aquest carrer i que, tot i que no es pot visitar, es troba en excel·lent estat de conservació.