Colau i Bolaños a Madrid

(Agències/Redacció) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat aquest dimecres al ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, la posada en marxa de més jutjats penals per donar un impuls als judicis ràpids, amb l’objectiu d’alleujar el “coll d’ampolla” dels tribunals i solucionar el problema dels delinqüents multireincidents.

En una reunió aquest dimecres a la tarda amb Bolaños a la seu ministerial, Collboni ha traslladat la preocupació de l’Ajuntament de Barcelona en matèria de seguretat. “Si això no va ràpid, el que passa és que els multireincidents, malgrat que siguin detinguts i compareguin davant la justícia, si no tenen sentències, no poden acumular, diguem-ne, els fets delictius per ser condemnats”, ha argumentat l’alcalde en declaracions prèvies a la trobada.

En la reunió, segons ha comentat Collboni, també s’ha parlat de qüestions de “proximitat” com la Carta Municipal, encara que ha reiterat que la “urgència” de la Ciutat Comtal és la seguretat pública.