L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha recordat aquest dijous la periodista Anna Pérez Pagès, que va morir a finals de març com a conseqüència d’un càncer. Durant la presentació del Grec 2024, Collboni ha destacat que va ser “una amant de la cultura i de Barcelona per damunt de tot” i que “va saber unir passió, rigor i difusió de la nostra cultura”. Ha afegit que “a més, es va fer saber estimar per tothom”.

“Farem el millor Grec possible en homenatge al Joan Anton i a l’Anna”

De la mateixa manera, l’alcalde ha tingut un record per al també periodista cultural, crític de teatre i un dels creadors del festival, Joan Anton Benach, que va morir el mes de febrer. D’ell, ha destacat que va ser “un agitador democràtic i cultural de la Barcelona que s’alliberava del franquisme”. Per això, ha afirmat que “farem el millor Grec possible en homenatge al Joan Anton i a l’Anna”.

Un referent cultural a Barcelona

Referent de l’ecosistema cultural barceloní que tant s’estimava, Pérez Pagès deixa una trajectòria de més de 20 anys dedicats a informar i divulgar sobre cultura. Els darrers anys ho ha va fer des de betevé, on va aterrar el 2008 amb Joan Barril al programa ‘QWERTY’ i en què va capitanejar durant prop d’una dècada l’‘Àrtic’, un espai de referència en el panorama cultural de la ciutat. Una de les darreres aparicions de l’Anna Pérez Pagès en aquesta casa va ser al programa especial de Sant Jordi del 2023.