Jordi Valls

El Consell de Federació del PSC de Barcelona ha aprovat aquest dijous la llista de Jaume Collboni per a les eleccions municipals 2023. En les primeres posicions destaca el fitxatge de l’expresident del Port de Barcelona Jordi Valls, al número nou. Valls, exalcalde de Manresa, exconseller i ara director general de Mercabarna, se suma als noms ja anunciats de Maria Eugènia Gay (2), Laia Bonet (3), Albert Batlle (4) i Lluís Rabell (7).

La candidatura incorpora sis dels vuit regidors que el PSC té ara a l’Ajuntament. A banda de Bonet i Batlle, Collboni torna a confiar en David Escudé (5), Rosa Alarcón (8), Xavier Marcé (11) i Joan Ramón Riera (13). La regidora Montserrat Ballarín ja va anunciar que no continuarà. Entre els 10 primers noms de la llista hi figuren la comissionada d’Ocupació, Raquel Gil (10), i la infermera de l’Hospital Clínic Marta Villanueva (6).

Els 20 primers noms de la llista

  1. Jaume Collboni
  2. Maria Eugènia Gay
  3. Laia Bonet
  4. Albert Batlle
  5. David Escudé
  6. Marta Villanueva
  7. Lluís Rabell
  8. Rosa Alarcón
  9. Jordi Valls
  10. Raquel Gil
  11. Xavier Marcé
  12. Sara Belbeida
  13. Joan Ramon Riera
  14. Laura Millán
  15. Ivan Pera
  16. Sofía Bajo
  17. Javier Rodríguez
  18. Irene Morales
  19. Albert Ariso
  20. María José Arteaga

“Un equip per governar”

El PSC defensa que la llista de Collboni està “preparada per governar”. De fet, el candidat socialista ha anat proposant càrrecs per als fitxatges que ha fet. A Jordi Valls el vol per a l’Àrea d’Economia i Hisenda; a Marta Villanueva, com a responsable de Salut i a Raquel Gil, a Treball. Collboni va situar Gay com a tinenta d’alcaldia de Presidència; a Bonet, a l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge, va proposar Batlle a Seguretat i Ciutat Vella i a Lluís Rabell, com a responsable de Pla de Barris.