Quatre dies després que l’alcaldessa, Ada Colau, anunciés que el Mercat de l’Estrella no es traslladaria de als Jardins del Baix Guinardó, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que els responsables polítics no han d’introduir “més incerteses” i “aportar solucions”. Collboni s’ha mostrat convençut que es trobarà “la millor solució” per fer el trasllat al més aviat possible. Diu que el trasllat “és una necessitat objectiva”.

Aquest dimarts el primer tinent d’alcalde ha afirmat que el de l’Estrella “és un mercat de referència” de dos barris importants, que atén una mitjana de 50.000 clients i on treballen un centenar de persones.

L’alcaldessa, Ada Colau, va assegurar que es buscaria un altre emplaçament provisional i va afegir que el trasllat de l’equipament “no està en discussió”.

Crítiques de l’oposició

Els grups de l’oposició, però, demanen als responsables del consistori celeritat per trobar una solució al problema. ERC va acusar Colau de generar incertesa amb el canvi de plans i Junts va recriminar que l’aturada del trasllat, per “divisions” entre l’equip de govern, “perjudica a tothom”. Per la seva banda, Eva Parera, de Valents, veu “improvisació” en la decisió.

Els paradistes demanen una solució en 15 dies

Tot plegat després del recel que l’anunci ha generat entre els paradistes: demanen que en 15 dies es trobi una ubicació satisfactòria per a tothom o que, sinó, es revoqui la decisió de l’Ajuntament.

Aquest dilluns en un comunicat, els paradistes van lamentar que no se’ls hagi fet cap comunicació oficial ni se’ls hagi ofert cap solució. “Ens hem sentit menyspreats”, asseguren al text i, per això, reclamen “una explicació per part de l’alcaldia”. A més, també reclamen que s’estableixi un canal de comunicació directe amb Ada Colau i que no s’hagin d’assabentar de decisions que els afecten directament a través dels mitjans de comunicació.