La presidenta de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, veu improvisació en la decisió de no traslladar provisionalment el Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó i es mostra comprensiva amb els paradistes. “Es troben que tanca el mercat, no els diuen quin és el nou emplaçament, tenen por, no podran treballar i és el lògic. És el que passa quan improvises”, ha assegurat Parera.

De fet, els paradistes del Mercat de l’Estrella han donat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dilluns un ultimàtum de 15 dies per trobar una altra ubicació on traslladar el mercat i que satisfaci a tothom. En cas que passin aquestes dues setmanes sense posar cap bon emplaçament damunt la taula, asseguren que exigiran ser traslladats als Jardins del Baix Guinardó.

Parera proposa la plaça d’Alfons el Savi

Eva Parera diu que “hi ha una possibilitat viable” a l’hora de buscar un altre emplaçament provisional per al mercat: la plaça d’Alfons el Savi, al Baix Guinardó. “S’ha estudiat i debatut. És viable, hi ha un emplaçament”, ha assegurat. La líder de la formació va més enllà i pensa que “el millor” és que l’Ajuntament es reuneixi amb els paradistes per proposar-los aquesta “solució”.

Valents no és l’únic grup municipal de l’oposició que ha dit la seva sobre el canvi de plans per al Mercat de l’Estrella. El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de generar incertesa. Per la seva banda, el portaveu de Junts a la ciutat, Jordi Martí, veu en la decisió un “trencament real i divorci” entre els socis de govern (BComú i PSC).