L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha mostrat convençuda que es trobarà un espai nou per al Mercat de l’Estrella i per poder traslladar els paradistes mentre durin les obres en aquest equipament. “Segur que trobarem un emplaçament”, ha dit. Colau ha afegit que el trasllat “no està en discussió”, ja que cal fer les reformes necessàries a l’edifici de Pi i Margall, i que hi ha altres opcions sobre la taula.

L’alcaldessa creu que un cop s’ha pres la decisió de descartar el trasllat als Jardins del Baix Guinardó, “totes les parts implicades de l’Ajuntament s’hauran de posar a treballar” per trobar l’espai més adient.

“És bo que l’administració sàpiga escoltar”

Colau ha explicat que un mercat provisional “no és una senzilla carpa”, sinó que es tracta “d’una estructura important que durarà anys”. Per això, creu que instal·lar-lo als Jardins del Baix Guinardó, suposaria “inhabilitar una zona amb un ús intensiu ciutadà i que és un pulmó verd”, a més d’haver de talar 25 arbres d’aquest espai. Colau afirma que “és bo que l’administració sàpiga escoltar” i que “no té sentit que per solucionar un problema se’n creï un de nou”.