Taxistes

i conductors de VTC segueixen en realitats molt diferents i en la defensa de posicions, ara per ara, irreconciliables. Així es desprèn de les entrevistes d’aquest dilluns al programa ‘bàsics‘, en què representants de tots dos sectors no s’han mostrat gaire partidaris d’acostar criteris per consensuar una solució al conflicte.

Noel Moreno, portaveu d’Élite Taxi sí que ha matisat en el sentit d’escoltar “amb interès” propostes referides a apujar el període de temps per a la precontractació d’un vehicle VTC, després de l’anunci de la Generalitat d’establir-lo en 15 minuts. Així, Moreno ha explicat que “esborrar minuts i començar a parlar d’hores, ja és un canvi“.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista amb Noel Moreno, portaveu d’Elite Taxi” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/elite-taxi-moreno-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Ben diferent ho veu el sector de les VTC. Un dels conductors de la plataforma Vector Cabify, Armand Baquero, ha estat ras i curt en preguntar: “Què més hem de regular, si ja estem complint amb la normativa?”.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista amb Armand Baquero, conductor de Vector Cabify” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/conductors-vtc-diagonal-baquero-entrevista/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En l’única cosa que ha semblat haver acord entre tots dos sectors ha estat en mantenir les protestes. Els taxistes afirmen que seguiran acampats a la Gran Via de les Corts Catalanes, “el nostre camp base”, ha dit Noel Moreno, mentre que Armand Baquero ha recordat que “seguirem a la Diagonal perquè ens sentim enganyats per la reunió d’aquest dilluns”, mantinguda entre la Generalitat i representants del sector del taxi, així com per denunciar els atacs patits el cap de setmana.

Rebuig a la violència, però amb diferències

Tots dos portaveus han rebutjat la violència, principalment la que diversos conductors de VTC han patit aquests darrers dies per part d’alguns taxistes, així com alguns aldarulls a la via pública.

En aquest sentit, el portaveu d’Élite Taxi, Noel Moreno ha insistit que “rebutgem la violència” però ha afegit que “de vegades hi ha persones incontrolables que s’alteren quan veuen un cotxe de VTC“. En un sentit diametralment oposat, el conductor de Vector Cabify, Armand Baquero ha recordat que “hem posat 400 denúncies per agressions, trencadissa de cotxes o amenaces de mort”, en un clima que, segons ha descrit, afecta majoritàriament als conductors de VTC enlloc dels taxistes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’especial del ‘bàsics’ sobre el conflicte del taxi i les VTC” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/basics-314/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]