imatge del barri de la Font de la Guatlla

Continuen les mobilitzacions dels taxistes i dels conductors de VTC, a l’espera de la reunió que mantindran aquesta tarda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat per intentar desbloquejar el conflicte. En parlem amb la regidora de Mobilitat i amb representants de les dues parts enfrontades. El ‘Hashtag Barcelona‘ també debat aquest dimarts per què no pugen els salaris dels treballadors barcelonins, al mateix ritme que la recuperació econòmica.


Per què els salaris no creixen, si l’economia es recupera?

Els salaris pugen molt lentament, encara són un 5 % inferiors als del 2010. També creixen per sota del cost de la vida, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu. Des del 2016 fins al segon trimestre del 2018, els treballadors catalans han perdut prop de 400 euros en el poder de compra. Al ‘Hashtag Barcelona’ ens preguntem per què no es recuperen els salaris, si l’economia millora? En parlem amb:

  • Ernesto Poveda, economista i president de la consultora de RRHH ICSA Grupo
  • Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT
  • Sandra Zapatero, presidenta de la Unió de treballadors autònoms de Catalunya  – CTAC
  • Àngel Buxó, assessor en Recursos Humans de la patronal CecoT

Segueix el debat aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Vaga de taxistes

Aquest dimarts és el cinquè dia de vaga indefinida del sector del taxi, que amenaça de tallar les fronteres amb França per internacionalitzar el conflicte amb els VTC. Els taxistes continuen bloquejant la Gran Via, mentre que els cotxes d’Unauto, Uber i Cabify segueixen aparcats a la Diagonal. L’Ajuntament, mentrestant, reclama que sigui la Generalitat qui reguli les llicències dels vehicles amb conductor. En parlem amb:

Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat i presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi

Luis López, portaveu de l’Agrupació Taxi Companys

Josep Maria Goñi, president d’Unauto VTC a Catalunya

Marc Tarrés, expert en llicències VTC de la UOC:


L’actualitat a les xarxes

Avui ens posem rumberos amb La Venda de l’eurovisiu Miki, però abans hem de visitar els motius que ens han posat tristos aquest #BlueMonday segons les xarxes socials, a més de repassar l’estat actual dels taxis segons Twitter i alguna pinzellada política. Ens ho explica en Toni Noguera:


Esports

El cap d’Esports de betevé, Albert Setó, ens explica les claus de la clamorosa derrota de l’Espanyol per 3 a 0 al camp de l’Eibar en l’útim partit la jornada 20a de la Lliga i el perquè del fitxatge del davanter Kevin Prince Boateng per part del Barça:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: