(EFE) El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que desitja que aquesta ciutat “sigui la gran capital progressista d’Espanya” i ha avançat que pensa aplicar “una agenda socialdemòcrata”. En una entrevista que publica el diari ‘El País’, Collboni indica, sobre els partits que li van donar suport, que els agraeix que el votessin “per motius diferents”, però la realitat és que “han votat un alcalde del PSC amb un programa d’orientació socialista” que desenvoluparé en la mesura que tingui els suports necessaris”.

Collboni assegura que “no hi ha pactes amagats, no hi ha documents secrets”, i que no té “cap compromís, ni de programa de formació de govern, ni amb Barcelona a Comú ni amb el Partit Popular, que pren la decisió (de votar-lo) a l’últim moment”.

Sobre la possible entrada dels comuns al govern municipal, indica que “és raonable pensar que aquest govern a mitjà termini ha de sumar”, encara que “no seria assenyat donar dates, perquè hi ha esdeveniments com el 23-J i moltes incògnites per aclarir”.

“Barcelona ha votat majoritàriament progressista”

“Exerciré conscientment aquest paper tan important que tindrem nosaltres a Espanya —ha afegit Collboni—, perquè a més Barcelona ha votat majoritàriament progressista. Barcelona és una ciutat progressista que té un alcalde progressista que defensarà què significa ser la gran capital progressista d´Espanya“.

Segons Jaume Collboni, que la seva investidura hagi vingut amb el suport del PP no contradiu la “lògica” de la seva afirmació anterior, ja que “respon a una altra”: “tothom sap” que, quan el votaven, ho estaven fent a un candidat “no independentista”.

Com a exemple del paper de “capital progressista” que Collboni desitja que sigui Barcelona, ha esmentat el decret per establir que la ciutat “és una zona tensionada” en l’àmbit de l’habitatge, cosa que converteix la capital catalana “en la primera plaça d’Espanya a aplicar la llei d’habitatge de Pedro Sánchez”.

Sobre el tramvia, Collboni ha apuntat que “és obvi que s’ha de connectar i la línia més curta entre dos punts és la recta. Farem l’obra fins a Verdaguer” i més endavant “el connectarem, però que s’ha de fer pactat, dialogat amb els grups”. 

Resultats de les eleccions municipals a Barcelona