interior centre comercial

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha avisat que les noves limitacions anunciades per Salut amb l’objectiu de frenar l’increment de contagis de coronavirus “poden suposar la ruïna definitiva per a molts negocis”. Ho ha dit a través de Twitter, amb una piulada posterior a la compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Collboni ha criticat que el govern català hagi anunciat que els comerços no essencials hauran de tancar durant el cap de setmana i que, de dilluns a divendres, només podran obrir els que tinguin una superfície màxima de 400 m², sense donar-los ajudes: “No es poden anunciar més restriccions sense anunciar també ajudes als sectors afectats”, ha reblat.

Tremosa respon: el govern compensarà amb 2.500 €

Poc després de la piulada de Collboni, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha respost que la Generalitat compensarà amb 2.500 € “tots i cadascun dels comerços que hagin de tancar 10 dies”. Així ho han acordat aquest dilluns al migdia Tremosa i el vicepresident del govern, Pere Aragonès, amb els representants del sector comercial.

En total, el govern català invertirà 10 M € en aquesta línia d’ajuts, de la qual es podran beneficiar els comerços de més de 400 m² que hagin de tancar del 7 al 17 de gener. En canvi, aquestes ajudes no s’enfoquen, en cap cas, als comerços de menys de 400 m² que hauran de tancar el cap de setmana però que poden aixecar les persianes de dilluns a divendres.