Aquest dimecres s’ha celebrat a Brussel·les l’acte de presentació de la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l’Agència Europea de Medicaments. El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat la importància que l’EMA s’instal·li a la ciutat. “És una oportunitat històrica per a Barcelona, per consolidar un ecosistema de recerca, emprenedors i teixit econòmic”, ha dit.

Collboni considera que la ciutat no pot perdre aquesta oportunitat, ja que l’Agència Europea de Medicaments “no és només una institució: és un revulsiu per al nostre sistema de recerca i indústria”.

A banda de l’Ajuntament de Barcelona, també han participat en l’acte representants del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya. El conseller de Salut, Antoni Comín, ha destacat el prestigi de l’EMA. “Barcelona és l’opció que millor garanteix que l’EMA continuarà sent l’EMA i que conservarà la seva qualitat i reputació“. En nom del Govern espanyol hi ha anat la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.