El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha expressat també en una piulada la seva solidaritat amb Sànchez i Cuixart. “Us volem lliures! Proposes diàleg i la resposta és presó”, ha escrit l’exalcalde. Des d’ERC, Alfred Bosch ha criticat que la resposta a la petició de diàleg sigui la presó. “És aquesta la seva democràcia”, ha sentenciat Bosch.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha qualificat de “decisió desproporcionada”, la decisió de la jutgessa Lamela d’enviar a presó als líders de l’ANC i Òmnium, una ordre que apunta que “agreuja el conflicte”.

Des de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha s’ha fet ressò de les cassolades que hi ha hagut aquest dilluns al vespre a la ciutat en senyal de protesta. “La indignació és gran i forta, i aquí no acaba”.

Reaccions contràries, en canvi, des de Ciutadans. Carina Mejías, ha compartit a twitter un vídeo sobre els fets del 20 i 21 de setembre i ha afegit “perquè recordem per què se’ls jutja”.

 

Suspensió del ple de l’Eixample

La decisió d’enviar a presó Sànchez i Cuixart s’ha fet pública a mig plenari del Consell de Districte de l’Eixample, que se celebrava aquest dilluns al vespre. La sessió s’ha interromput i els representants de BComú, el PDeCAT, ERC i la CUP han signat una declaració de rebuig a la decisió de la jutgessa de l’Audència Nacional. El text també proposava la suspensió del plenari en senyal de protesta.