La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha retret a la líder de Cs a l’Ajuntament, Carina Mejías, que hagi utilitzat “les escoles per fer partidisme”. Mejías ha denunciat que alguns alumnes han canviat de centre per culpa de l’assetjament de professors després de l’1-O. Ara bé, Ortiz -que també és vicepresidenta del Consorci d’Educació- ha assegurat que no té cap constància de canvis d’escola per aquest motiu.

Ortiz no ha descartat “emprendre accions legals” contra Mejías per denunciar un assetjament a alumnes que segons el Consorci d’Educació no existeix. La tinenta d’alcalde sí que ha acceptat que el debat sobiranista és dins dels centres perquè “les escoles no són bombolles aïllades” i ha defensat que “qualsevol debat es faci d’acord amb la pluralitat”.

En aquest sentit, Ortiz ha retret el discurs de la líder taronja a l’Ajuntament, però també les paraules de polítics del PP que apunten que hi ha adoctrinament a les aules catalanes: “Condemno aquest tipus de declaracions perquè és usar les escoles per fer partidisme”, ha dit, i ha afegit que cal “treure les escoles del ‘pim, pam, pum’ polític”.