La resposta d’Ada Colau a Pedro Sánchez no s’ha fet esperar. Tan  sols unes hores després que el president del Govern espanyol en funcions hagi declarat, en una entrevista a La Sexta, que un govern amb Podem no li hauria deixat dormir, l’alcaldessa li ha replicat. Colau li retreu que no hagi defensat l’acord amb el PSC a Barcelona perquè el pacte de govern a la ciutat “funciona” i ha recordat que el que volen els votants de tot l’Estat és un pacte en la mateixa línia. “Em sap greu que no faci ni una mínima autocrítica i sobretot que no defensi un acord d’esquerres que és el que demanen els votants progressistes, tant a Barcelona com a tota Espanya”, ha dit aquest divendres.

Colau també ha afirmat amb relació al líder socialista que manifestar-se de forma “pacífica” com a resposta a la sentència “no ha de treure el son a ningú”.

“Els qui hem fet els deures i hem pactat govern podem dormir”

A través de Twitter Colau també ha estat contundent. En una piulada ha dit al líder del PSOE que “els qui hem fet els deures i hem pactat govern podem dormir” i que “Sánchez no”. La piulada de l’alcaldessa acaba amb un irònic “Bona nit” i, a banda, comparteix una publicació de Sánchez de l’any 2011 en què diu textualment ‘A dormir’.

Artadi replica Colau

També a través de Twitter, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi s’ha sumat a la picabaralla i ha replicat a Colau. En el mateix to, li pregunta a l’alcaldessa sí dormirà tranquil·la amb les declaracions de Pablo Iglesias, en què afirma que acceptaria el 155 a Catalunya si existís un govern de coalició amb Unides Podem a l’Estat. “Cadires a canvi de principis”, conclou Artadi i afegeix “El camí el vas marcar tu mateixa al juny”.