Colau ha explicat que el seu equip s’ha posat a “treballar ràpidament” en les primeres mesures del pla de xoc, i que han aprofitat la primera trobada amb el secretari municipal per obtenir informació sobre les renovacions de contractes de darrera hora. “Hem constatat el que sabíem, que no s’ha comès cap il·legalitat”, ha dit, tot i que ha denunciat contractes amb Fomento de Construcciones y Contratas i de publicitat al torneig Open Banc Sabadell per quatre anys. “Aprovar contractes milionaris que no responen a la necessitat del moment, ho qüestionem políticament i èticament” , ha dit Colau.

La candidata de Barcelona en Comú ha qualificat de “petita victòria de la coalició” haver aturat la signatura d’una renovació amb Telefónica “que no era imprescindible signar ara”. Colau ha remarcat el conflicte laboral obert a la ciutat amb l’empresa per haver vulnerat suposadament drets bàsics dels treballadors, com les 40 hores setmanals.

Agenda de pactes

Pel que fa a possibles pactes polítics, Colau ha explicat que ha començat a treballar amb una primera trobada amb Alfred Bosch “amb coincidències en molts temes”, per arribar a acords puntuals o “més estables”. Entre avui i demà es trobarà amb Jaume Collboni i espera resposta de la CUP. Pel que fa a les entitats polítiques, ha anunciat una reunió amb el nou president de l’Assemblea Nacional Catalana la setmana entrant i una trobada amb la FAVB “al més àmplia i participativa possible”.