GEMMA UBASART, secretaria general de Podem a Catalunya "Les grans ciutats han actuat com a motor de canvi, com a pioneres en la transformació política. Ciutats com, evidentment, Barcelona amb el triomf de Barcelona en Comú, amb el triomf d'Ada Colau. Fem una crida a construir una aliança social i política àmplia per disputar el canvi a Catalunya".

Podem Catalunya ha explicat en roda de premsa quin serà el calendari de la formació per escollir candidat per a les properes eleccions del 27 de setembre. El partit convocarà primàries de l’1 al 10 de juliol amb l’objectiu de consolidar una candidatura que no tanqui les portes a futures coalicions amb altres formacions polítiques. La secretària general de Podem, Gemma Ubasart, ha explicat que la voluntat del partit és construir una aliança àmplia protagonitzada per líders socials. “La proposta no inclou ni descarta Iniciativa ni altres actors polítics”, ha explicat Ubasart, que ha assegurat que la confluència prioritzarà els “lideratges socials” per sobre de “sopes de sigles o pactes entre cúpules”.

Sobre la victòria de Barcelona en Comú a Barcelona, Ubasart ha assegurat que és un exemple de canvi que s’estendrà a les properes eleccions autonòmiques i estatals. No obstant això, considera que el model de confluència de la formació d’Ada Colau no és directament exportable a una futura coalició de Podem amb altres forces polítiques per al 27-S. “Cada espai polític s’ha de construir per si sol. Cada espai té uns lideratges i una cultura política”, ha afirmat Ubasart.