Una estudiant de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que ha participat en l’entrevista d’aquest dijous a Ada Colau ha acabat plorant després de la resposta que li ha donat l’alcaldessa de Barcelona a una de les seves preguntes sobre la seva vestimenta. La futura periodista ha fet referència a la roba que l’alcaldessa duia a l’inici del seu recorregut polític, fet que ha despertat la incomoditat i la desaprovació de Colau sobre aquesta qüestió: “Em sap greu que una dona em pregunti per la meva manera de vestir i no ho respondré, sincerament. [….] Em vesteixo com em dona la gana“.

El moment de tensió s’han produït pels volts de les 12 h, quan l’estudiant li ha traslladat a l’alcaldessa la següent pregunta: “Les primeres imatges d’Ada Colau en el recorregut polític eren, sobretot, amb samarretes més reivindicatives, fet que donava més les idees que tenia. Si ara la roba és més formal, reflecteix potser una moderació d’idees o un madurament polític?”.

Colau: “Preguntar sobre com vesteixo està fora de lloc”

Immediatament després, Colau li ha traslladat, amb serietat, que no li vol respondre la pregunta. “Entenc la intenció de la pregunta, però em sap greu que una dona em pregunti per la meva manera de vestir i no ho respondré, sincerament”. L’alcaldessa de Barcelona s’ha mostrat taxativa amb la seva posició i ha llançat una opinió ferma sobre la pregunta de l’estudiant: “Preguntar sobre com em vesteixo i categoritzar com em vesteixo, està fora de lloc. Em vesteixo com em dona la gana, bàsicament”, ha conclòs.

L’estudiant plora i Colau s’hi acosta

La reacció d’Ada Colau ha provocat el plor de la futura periodista. Tan bon punt ha finalitzat l’acte, l’alcaldessa s’ha dirigit a l’alumna i han acostat posicions després del moment de tensió viscut a les instal·lacions de la UPF. En aquesta conversa, Colau s’ha disculpat: “Em sap greu haver-te contestat tan impulsivament“. Hores més tard, Colau s’ha disculpat en públic.