ada colau

Ada Colau ha anunciat via Telegram que proposarà a la Generalitat de Catalunya que l’ATM mantingui les bonificacions actuals als títols de metro i bus durant el 2023. L’alcaldessa ha celebrat també la decisió del govern central de mantenir la gratuïtat al servei de Rodalies per a l’any vinent. Segons ha publicat en el mateix missatge de Telegram, “abaratir el preu del transport en un context de crisi econòmica i climàtica ajuda les famílies i el planeta”.

Collboni demana a la Generalitat que “mogui fitxa”

Jaume Collboni també ha celebrat la notícia de mantenir el 2023 les bonificacions dels viatges de Renfe i ha refermat el seu compromís de “treballar per mantenir el descompte actual del 50 % al transport públic de la ciutat”. Segons el primer tinent d’alcalde, “l’Ajuntament haurà de fer l’esforç corresponent” i ara cal que la Generalitat “mogui fitxa”.

El Govern espanyol manté els bitllets de Renfe gratis el 2023

El Govern espanyol ha anunciat que manté els bitllets de Renfe gratis durant tot el 2023. D’aquesta manera, l’executiu central prorrogarà la rebaixa dels títols de transport públic l’any que ve. Ho ha anunciat la ministra María Jesús Montero durant la presentació dels pressupostos generals de l’Estat del 2023. La mesura beneficiarà, també, la xarxa de Rodalies de Catalunya.