ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "L'estat espanyol està incomplint les seves obligacions en matèria de drets fonamentals i també la normativa europea i, per tant, exigim a l'estat espanyol, amb aquesta declaració institucional, que una cosa que no és competència municipal, exigim a qui ho pot canviar que ho faci."

La declaració ha estat impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que abans del plenari s’ha reunit amb l’alcaldessa -que va ser portaveu de la PAH fins a 2014- i amb els líders dels quatre partits que subscriuen la declaració: CiU, el PSC, ERC i la CUP. L’aprovació de la declaració, llegida pel regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i les paraules de suport de Colau han arrencat els aplaudiments dels membres de la PAH del públic.

L’objectiu de la moció és incidir en la campanya electoral de les generals i aconseguir que el nou Govern espanyol modifiqui la legislació per posar fi a l’emergència habitacional. Ada Colau ha assegurat que “el Govern espanyol està incomplint la normativa europea” en aquesta matèria, i ha ressaltat que des de l’Ajuntament “seguirem fent tot el que puguem perquè l’habitatge sigui un dret i no un bé especulatiu”.

El portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha destacat que aquesta mateixa moció ja s’ha aprovat en altres ajuntaments espanyols, i que l’objectiu és traslladar les exigències de la plataforma al Govern espanyol.