La guerra de banderes al balcó de l'Ajuntament ha estat l'últim episodi d'un seguit d'accions reivindicatives que han impregnat la política municipal els últims mesos i que han irritat alguns grups. A la sala de plens, la CUP va llançar bitllets falsos de 500 euros, i hi va portar la placa d'un carrer arrencada de la via pública. També el PP va respondre amb un quadre de Felip VI a la retirada del bust de Joan Carles que el govern va fer el dia anterior sense consens. Ada Colau ha reunit avui els caps de grup per parlar d'aquests fets i quin ús hi ha d'haver dels espais institucionals. Una trobada tensa segons fonts dels partits en què no hi ha hagut entesa. El PSC vol una declaració conjunta de tots els grups. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Per no tocar els símbols compartits si no és per consens i mantenir els límits de respecte que es mereix qualsevol electe de l'Ajuntament de Barcelona." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "No variarem un mil·límetre i no ens trobaran en cap consens o amb cap acord amb la resta de formacions que vulguin imposar un ordre, que és bàsicament un ordre burgès." Tot i això, Colau confia que s'arribarà a un acord de mínims. L'alcaldessa vol garantir la llibertat d'expressió sense que ningú no se senti ofès.

Aquest dimarts l’alcaldessa, Ada Colau, s’ha reunit amb els presidents dels grups municipals per abordar l’ús dels espais institucionals arran de la guerra de banderes al balcó de l’Ajuntament el dia de la Mercè. La trobada no ha estat plàcida, segons fonts dels partits. El socialista Jaume Collboni ha proposat una declaració conjunta per no tocar els símbols institucionals si no hi ha consens i garantir un respecte entre els càrrecs electes. Per la seva banda, després d’haver protagonitzat algunes accions reivindicatives al plenari, el regidor de la CUP Cagirem Barcelona Josep  Garganté ja ha dit que no hi donarà suport i que no canviaran la seva actitud.

Ada Colau confia que s’arribarà a un acord de mínims i que es tornaran a reunir en breu per tractar l’assumpte. De fet, aquest mateix divendres el grup de Convergència i Unió li farà un prec perquè actuï com a alcaldessa, diuen, i posi ordre en situacions de desgavell.