L’alcaldessa ha recordat que “encara no se sap si hi haurà urnes” i que no s’ha fet una convocatòria oficial del referèndum. Colau assegura que l’Ajuntament encara no ha rebut cap requeriment de la Generalitat per participar en l’organització de la votació, però manté que “si hi ha convocatòria” Barcelona hi posarà “totes les facilitats.” Colau ha demanat als partits independentistes que actuïn amb respecte perquè “l’endemà de l’1 d’octubre tots haurem de treballar conjuntament” i ha instat a “buscar els punts en comú per sobre de les diferències”.

Suport a l’1-O, entès “com una mobilització”

Les declaracions d’Ada Colau es produeixen dos dies després que el nou partit Catalunya en Comú va assegurar que donarà suport a l’1-O però “entenent-lo com una mobilització”. La decisió va provocar la resposta de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que va demanar a Colau una decisió clara, que aclareixi si està “del costat del PP, que no deixa posar urnes, o dels demòcrates de veritat”.

Aquest diumenge diversos polítics també han valorat la decisió de Catalunya en Comú de donar suport al referèndum tot i no considerar-lo vinculant. El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch, acusa els comuns d’enviar “missatges encriptats i jeroglífics”. Amb un tarannà més conciliador, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, creu que l’1 d’octubre “molta gent dels comuns anirà a votar sense cap problema i amb gran determinació”.