La consellera de Cs, Julia Barea, ha acusat la CUP de buscar “els titulars, la polèmica i l’ofensa”, i de “desvirtuar les institucions”. Des del PP, Elisabeth Jiménez ha titllat de “surrealista” la proposició de la CUP i ha defensat la tasca social de l’Església. “Allà on hi ha dolor, hi ha l’Església, allà on hi ha demagògia i populisme radical hi ha la CUP”, ha sentenciat. La consellera d’ERC, Maria Josep López, ha dit que la Catedral no és un lloc adequat per fer els equipaments que planteja la CUP. “L’únic que volen és sortir a la premsa, li recomano que intentin fer propostes més serioses”, ha etzibat.

Des del PSC, Oriol Casabella ha acusat la CUP de buscar el titular mediàtic,  i ha tancat ràpid la intervenció per no valorar un proposta que ha qualificat de bajanada. El conseller del grup Demòcrata, Marc Rodes, ha dit que la proposició dels cupaires “està destinada a la provocació i al retuit” i que queda “força lluny” de les preocupacions de Ciutat Vella. En una primera intervenció, el conseller de BComú, Jordi Rabassa, s’ha limitat només a anunciar el vot contrari a la proposició.

Després de la intervenció de tres persones del públic, el conseller de la CUP ha recriminat als altres portaveus el to dels discursos. “Teniu la burocràcia tan interioritzada que us preneu per bestieses el que ens prenem de tot cor”, ha dit Joan Suqué, que ha assegurat que la CUP mai no ha volgut riure’s dels consellers municipals. Les paraules de Suqué han encès el debat amb el conseller de BComú, Jordi Rabassa, que ha replicat: “Lliçons morals, les justes; no les acceptem de ningú”.