“Com que som responsables del que vam fer, tenen tota la col·laboració per aprovar una nova normativa”, ha dit Trias a Mòdol. El president del grup Demòcrata ha dit que en aquest tema no vol fer d’oposició i que està disposat a aprovar una ordenança “que vagi bé”. També ha alertat al gremi que no ho podran tenir tot. Alberto Fernández Díaz ha dit que si s’arriba a un acord, els populars ho posaran fàcil al govern per tirar endavant la revisió de la normativa. El líder municipal del PP ha intentat, sense èxit, que Mòdol concretés en quins punts encara no hi ha entesa.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha afirmat que si el govern actual i Trias arriben a un pacte per les terrasses “serem generosos per sumar-nos a aquest acord”. Bosch ha criticat l’absència en el debat de representants de BComú, com també ho ha fet Carina Mejías (Cs). La líder municipal de Cs ha dit que no està segura que des dels comuns es tingui “voluntat política” per arribar a un acord perquè “tenen un model de ciutat que no inclou les terrasses”. En el debat tampoc no hi havia cap representant de la CUP perquè el gremi no els ha convidat.

Mòdol: “Hi ha més terrasses que mai”

El regidor de Paisatge Urbà, Daniel Mòdol (PSC), ha assegurat que no hi ha diferències insalvables entre el govern i l’oposició. “Estem més a prop que mai del consens”, ha dit Mòdol, que ha afegit que si es manté la “bona predisposició” dels grups, l’acord pot ser imminent. L’executiu va dir que busca una entesa política aquest mateix estiu. En el debat, el regidor socialista ha explicat que des que governa Ada Colau, “les terrasses han pujat més que mai”. Si a 31 de desembre del 2014 hi havia 4.522 terrasses, a finals del 2016 n’hi havia 4.808.