Darrere dels recursos hi ha la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, la Cambra de Concessionàries i Empreses Vinculades al Sector Públic (CCIES), l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica i l’associació Advocats Catalans per la Constitució. Els recursos apunten al Reglament de participació ciutadana, el contracte de vot electrònic i el de la logística o l’acord de la Comissió de Govern que va aprovar el pressupost de la multiconsulta.

A tot plegat cal sumar-hi la investigació de la fiscalia arran d’una denúncia de l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica. El ministeri públic vol aclarir si per organitzar la votació l’Ajuntament ha comès un delicte de revelació de secrets en haver licitat els serveis tècnics necessaris perquè se celebri.

Aigües de Barcelona (Agbar) i la Societat General d’Aigües també han presentat dos recursos d’alçada contra l’Ajuntament per l’admissió a tràmit de la iniciativa ciutadana que vol preguntar sobre la municipalització de l’aigua. En tots els recursos, però, el govern municipal creu que Agbar hi està al darrere d’una manera o altra i que no s’haurien presentat si no es preguntés sobre l’aigua.

La regidora de Participació creu que es tracta “d’un atac a la democràcia municipal” i reclama als grups polítics “que no li facin el joc a Agbar”. Aquest dimarts, en una sessió extraordinària, el Ple ha d’aprovar les preguntes de la multiconsulta. Tot i els 10 recursos, l’equip d’Ada Colau es compromet a “fer tot el possible” per tirar endavant la multiconsulta i ha ofert a l’oposició una comissió de seguiment per informar-los de com avança el front judicial.

Fonts d’Agbar consultades per betevé han declinat pronunciar-se sobre aquests comentaris i han dit que no responen a acusacions polítiques.

La CUP rebutja la pregunta per municipalitzar l’aigua

En el ple d’aquest dimarts, la CUP ja ha anunciat que no donarà suport a la pregunta d’Aigua és Vida sobre la municipalització de l’aigua. La regidora María José Lecha ha dit que aquest tema ja hauria d’estar treballat per part del govern municipal i veu en la multiconsulta “ganes de frenar aquella responsabilitat que va assumir i que no ha desenvolupat”.