La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, considera que el desnonament de la Blanca Espinosa, una veïna de 78 anys del Gòtic, que s’ha executat aquest dijous és un fet molt greu. En una publicació al seu perfil d’Instagram, l’exalcaldessa ha lamentat que en aquest cas hi havia una solució possible i ha responsabilitzat el PSC del que ha passat: “El govern actual de l’Ajuntament ha decidit canviar els criteris i deixar-la desnonar”. També ha assegurat que BComú demanarà al PSC què ha fallat a les properes comissions.

“No ho podem permetre”

Colau ha admès que hi ha més desnonaments inhumans a totes les ciutats i que sovint els ajuntaments no tenen prou competències per evitar-ho. En aquest cas, però, considera que hi havia solució possible: “La Blanca avui podia i havia de continuar vivint a casa seva”.

Per això, ha exigit al govern municipal que mantingui tots els serveis de mediació en matèria de desnonaments i “que no retalli recursos ni criteris”, per tal de donar el màxim suport possible a veïns víctimes de l’especulació. “No ho podem permetre”, ha insistit.

La Blanca, a una pensió fora del Gòtic

La Blanca ha estat desnonada per l‘impagament de 88 euros d’unes obres. L’Ajuntament i la propietat van acordar fa unes setmanes negociar perquè pogués quedar-se al pis del barri Gòtic on ha viscut 55 anys, però finalment no hi hagut acord.

L’Ajuntament s’oferia a assumir el nou lloguer perquè es quedés al pis, però segons fonts municipals la propietària ha exigit garanties de pagament en forma d’aval, una demanda que, diuen, una administració pública no pot complir.

La veïna s’allotjarà a un hotel del carrer de Mallorca fins que no pugui accedir a un habitatge públic amb serveis per a gent gran.