Aquest dimecres al matí ha tingut lloc l’acte de signatura de l’acord del projecte The Venue Barcelona,  el centre d’empreses innovadores per als sectors de la música, els esports i els grans esdeveniments, impulsat per Barcelona Serveis Municipals (B:SM) a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El projecte, que obrirà formalment a finals del primer trimestre d’enguany, ha estat dissenyat amb la col·laboració de Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports (IBE), estarà gestionat per una unió d’empreses especialitzades del sector que serà l’encarregada de dinamitzar l’espai i captar les companyies i iniciatives que s’hi instal·laran.

Per a la presidenta de B:SM, Laia Bonet, “aquest projecte és un exemple clar de la tasca que fa l’Anella Olímpica per reforçar el lideratge de Barcelona en l’àmbit de la cultura, l’esport i els grans esdeveniments. Treballem per fer de Barcelona una gran capital europea de l’espectacle“. Bonet ha afegit que aquest projecte “és un exemple de com les instal·lacions olímpiques tenen un paper rellevant en la Barcelona del segle XXI. Volem que espais com l’Estadi Olímpic i el Palau Sant Jordi siguin palanques facilitadores de projectes disruptius i emergents en aquests sectors”.

Convocatòria per captar les primeres “start-ups”

Els gestors de The Venue Barcelona han llançat una primera convocatòria d’empreses emergents que faciliti l’aterratge dels primers emprenedors que treballaran des de l’Estadi Olímpic. L’objectiu és identificar projectes interessats a instal·lar-se a l’espai per col·laborar amb les mitjanes i gran empreses que formaran part de The Venue Barcelona.

Per al regidor d’Esports, David Escudé, “aquest projecte suposa un pas endavant per impulsar el Barcelona Sports Hub, una iniciativa pionera que col·locarà la ciutat dins el mapa mundial com a centre d’innovació tecnològica aplicada a l’esport”.

La unió d’empreses que gestionarà The Venue Barcelona està formada per quatre firmes, The MotherTrees, B-Bruce, Ongoing i U-Skale, que en els darrers anys han liderat projectes exitosos en àmbits com el disseny i impuls de centres d’innovació, la gestió de programes d’acceleració de “start-ups” i el desenvolupament de solucions de màrqueting.

1.100 m² d’oficines a la façana sud de l’Estadi Olímpic Lluís Companys

El nou centre d’innovació de l’Anella Olímpica ocupa un espai d’oficines de 1.100 m2 ubicats a la façana sud de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Està equipat amb 14 mòduls de treball interconnectats, una gran àrea de “coworking”  i altres espais per facilitar la col·laboració entre les companyies que s’hi instal·lin. A més, s’han habilitat 400 mexteriors, que permetran l’organització de jornades a l’aire lliure. Les obres han tingut un pressupost de 2,8 M € aportats per B:SM.

El projecte està pensat per integrar les empreses residents a The Venue Barcelona amb l’Anella Olímpica i tot l’ecosistema d’institucions presents al Parc de Montjuïc, com l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Museu Olímpic o les Piscines Picornell, entre d’altres.