El Mobile World Congress 2023 a Barcelona començarà dilluns amb una edició que deixa enrere les restriccions del 2021 i el 2022 i al qual es preveu una assistència de més de 80.000 persones. La fira de telefonia mòbil més important del món arriba un altre cop a la ciutat des del 27 de febrer fins al 2 de març. Enguany, però, el Mobile va un pas més enllà i se centrarà en aspectes com la connectivitat 5G i 6G, la intel·ligència artificial i la realitat virtual.

Arriba la segona onada del 5G

L’organització ja ha avançat que els principals debats els protagonitzaran la segona onada d’implementació del 5G, per aprofundir en com millorar aquest sistema de connectivitat perquè sigui més sostenible i explorar noves vies per arribar a nous mercats i refermar-se com una eina empresarial, més enllà de l’aplicació i el consum en usuaris particulars.

També hi serà molt present l’horitzó del 6G. Aquesta tecnologia ja s’anticipa com la que deixarà enrere les instal·lacions de fibra òptica a les cases i tindrà unes velocitats de connexió que permetran transmissions gairebé en temps real.

Nous modes de mobilitat, els trens càpsula

La mobilitat serà una altra de les grans protagonistes, amb propostes com la de la companyia californiana Hyperloop. Un sistema de trens càpsula que leviten sobre raïls i que podrien arribar a una velocitat punta de 1.200 km/h.

Els robots quirúrgics marquen el camí dels hospitals del futur

En matèria de salut, es començarà a entreveure els hospitals del futur, capitanejats pels robots quirúrgics. Les primeres versions d’aquests instruments, com el robot Da Vinci, ja funcionen en centres com l’Hospital de Bellvitge o la Vall d’Hebron. Permeten millorar la precisió de les intervencions i redueixen les complicacions postoperatòries i el temps d’hospitalització dels pacients.

‘Smartphones’ plegables i amb càrrega superràpida

No hi faltaran, com és habitual, les últimes novetats del mercat dels telèfons intel·ligents. Els elements que destacaran en aquesta edició seran els terminals plegables i la càrrega ràpida de les grans marques com Samsung o Huawei. També serà el gran aparador d’un dels trets diferencials del mercat de la telefonia mòbil: les càmeres fotogràfiques d’última generació incorporades als mòbils.