L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció de eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha confessat estar “preocupada” per una possible sociovergència a Barcelona després dels comicis. “L’antiga convergència i els socialistes s’han aixecat el veto recíproc”, ha assegurat Colau en una de les jornades municipalistes d’En Comú Podem celebrada aquest diumenge a l’Auditori de l’ONCE.

L’alcaldessa tem que un possible pacte entre Junts i PSC estès per tot Catalunya doni pas “a coses tan descabellades” com l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Em preocupa i crec que faria molt mal a Catalunya”, ha assegurat Colau.

Han obert la porta a pactar a Barcelona i crec que s’ho plantegen en general com un model per a Catalunya per aturar aquestes polítiques valentes”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Ada Colau ha defensat el seu model de ciutat i ha criticat que “en ple segle XXI hi ha qui insisteix a tornar a les receptes del passat”. De fet, aquest creu que serà “el dilema” dels comicis del maig. “A Barcelona semblava que no hi havia rivals a la nostra proposta de model de ciutat i han anat a rescatar antics lideratges”, ha dit Colau en referència al candidat de Junts, Xavier Trias. “Clarament respecta polítiques del passat”. L’alcaldessa s’ha postulat com l’opció oposada a “l’especulació, la barra lliure al turisme i la ciutat contaminada pel cotxe”.