(EFE) El rei Felip VI ha destacat aquest diumenge el paper que les noves tecnologies exerceixen, en especial, per a persones afectades per guerres o desastres naturals, a les quals els permeten estar connectades i unides, perquè “on hi ha un mòbil, hi ha esperança, oportunitat i una ajuda”.

El rei ha reivindicat la importància de la connectivitat en la seva intervenció al sopar de benvinguda del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, on ha compartit taula amb el president del Govern, Pedro Sánchez; el de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats.

Per Felip VI, la trobada tecnològica més gran del món “s’identifica bé” amb Barcelona, on se celebra des del 2006, i ha aportat a Espanya i a la capital catalana “molt més que el valor que aporta la fira en si”. El cap d’Estat ha subratllat que en l’escenari global actual, “la connectivitat mòbil continua sent una forma vital de suport social”.

Segons el monarca, la pandèmia, el conflicte d’Ucraïna i la crisi energètica han provocat “un repunt de les tensions geopolítiques” i han consolidat un ambient internacional d'”inestabilitat i incertesa”, cosa que té “un impacte director a l’economia global”.

Com en les dues darreres edicions del Mobile, Aragonès i Colau no han participat en la salutació protocol·lària a Felip VI, ni a la foto de família, encara que han conversat breument en el còctel previ al sopar celebrat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) de la capital catalana.

Després de recordar que fa 11 anys que assisteix la MWC, primer com a príncep i des del 2014 com a rei, Felip VI ha incidit que aquest esdeveniment és “un creador vital de perspectives i oportunitats econòmiques més àmplies que beneficien” el conjunt del país i Barcelona, a la qual ha definit com una “ciutat cosmopolita, a l’avantguarda de la innovació”.

Últimes hores abans de l’inici del MWC

El sopar oficial del Mobile es fa poques hores abans de l’arrencada del saló de telefonia més important del món. Així doncs, començarà aquest dilluns, 27 de febrer, i durarà fins al 2 de març. La GSMA espera millorar les xifres del 2022 i no descarta arribar fins als 80.000 assistents gràcies, en part, a la recuperació dels visitants asiàtics.