(ACN) El Mobile Lunch ha congregat aquest diumenge al migdia unes 300 persones de l’ecosistema digital barceloní i català, així com la presència d’alguns dels congressistes internacionals, al recinte de Palo Alto, al Poblenou, en l’habitual prèvia a l’inici del Mobile World Congress a la capital catalana.

El Mobile Lunch marca l’inici oficiós del Mobile, que obre portes aquest dilluns al recinte firal de la Gran Via i on s’esperen enguany més de 80.000 assistents, 2.000 expositors de 200 països.

La jornada ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. També hi ha participat el CEO de GSMA, John Hoffman; el CEO de la Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula; la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, i la tinenta d’alcaldia d’Economia i Treball de l’Ajuntament, Laia Bonet.

El Mobile Lunch és l‘avantsala del congrés mundial de telefonia, i serveix per mantenir una conversa sobre els reptes que suposa la digitalització, enguany amb aquest “nou plantejament” que lliga tecnologia i humanisme, i que planteja la unió del món físic i el digital, l’anomenat món Fisital.

Aragonès encoratja els empresaris catalans a ser “els millors ambaixadors”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat als empresaris i ambaixadors catalans que participen en el MWC que siguin “els millors ambaixadors de Catalunya al món per seguir projectant el futur de prosperitat compartida que volem per a tothom”. El president ha apostat perquè la cita posi l’accent en la connexió entre la tecnologia, l’humanisme i l’ètica, “perquè totes aquestes transformacions han de servir per construir un futur millor, més just i més sostenible”.

Serà una edició “fenomenal”

En una línia similar s’ha expressat el CEO de la Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula, aquest diumenge principal amfitrió de la trobada. Fajula, a més, s’ha congratulat per les paraules de dissabte del CEO de la GSMA, John Hoffman, que interpreta com una confirmació del “matrimoni” del MWC amb Barcelona, cosa que obre una finestra d’oportunitat “per pensar iniciatives ambicioses i a llarg termini que posicionin Barcelona com el gran ‘hub’ digital“.

Dues hores més tard del previst, el CEO de la GSM, John Hoffman, ha arribat a l’esdeveniment. Des d’aquí, Hoffman ha pronosticat que el MWC 2023 serà un esdeveniment “fenomenal, amb actors de tot el món que es trobaran a Barcelona, la vostra gran ciutat, per discutir, debatre i traçar el futur de la tecnologia mòbil“.

Bonet agraeix la feina als treballadors de Fira

En els parlaments institucionals també hi ha participat la tinenta d’alcaldia d’Economia i Treball de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, qui ha fet un agraïment exprés als centenars de treballadors que fan possible que se celebri el Mobile. Bonet ho ha dit després que aquesta setmana morís un treballador durant les tasques de muntatge de la fira de telefonia.

També hi ha intervingut la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, que ha fet gala del bon moment de cooperació actual entre administracions i agents privats. “Arribem amb la certesa que Espanya ha canviat per sempre“, ha dit a propòsit del pla Espanya digital, engegat el 2020 amb l’horitzó del 2026.