Manuel Valls

L’Ajuntament de Barcelona farà el 15 de setembre un ple extraordinari amb dos punts a l’ordre del dia. S’ha d’aprovar definitivament la declaració de Barcelona com a àrea de mercat d’habitatge tens i també s’acceptarà la renúncia de Manuel Valls al càrrec de regidor. En els comiats de regidors, es dona l’opció a dir unes paraules, però Manuel Valls no assistirà al ple, segons han confirmat a betevé fonts properes.

Valls, per tant, farà bona l’expressió anar-se’n a la francesa, és a dir, sense dir adeu. El fins ara líder de Barcelona pel Canvi va fer oficial la renúncia el 31 d’agost a Twitter i va dir que se sent “molt honorat d’haver pogut servir Barcelona aquests dos anys i orgullós d’haver frenat l’independentisme”. Al març, a betevé, ja va tancar la porta a repetir com a candidat a les municipals del 2023.

Amb la marxa de Valls, el grup de Barcelona pel Canvi passarà a estar liderat per Eva Parera, que és també diputada del PP al Parlament. El nou regidor que hi entrarà és Óscar Benítez, que el grup espera que prengui possessió abans del ple ordinari del 29 de setembre.

Comiat en un ple sobre habitatge

La renúncia de Manuel Valls s’ha afegit en un ple extraordinari en què s’ha d’aprovar definitivament la declaració de Barcelona com a àrea de mercat d’habitatge tens. El punt ja va passar pel ple de juliol i ara cal el tràmit final que, per terminis, no pot esperar al ple del 29. La mesura és necessària perquè la Llei de regulació dels lloguers que va aprovar el Parlament es pugui seguir aplicant a la ciutat. En concret, si el ple hi dona el vistiplau definitiu, es podrà seguir regulant els preus dels lloguers durant cinc anys més.