El 9 de maig acabarà l‘estat d’alarma decretat pel Govern espanyol per la pandèmia i això suposarà que també finalitziel toc de queda. A Catalunya, està prohibit sortir de casa sense un motiu justificat de 22 a 6 h. La mesura preocupa l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que ha enviat una carta a Ada Colau com a presidenta de l’AMB. Albiol li demana a la també alcaldessa de Barcelona que convoqui una reunió amb tots els municipis amb costa de l’AMB per “coordinar estratègies davant les possibles aglomeracions nocturnes a les platges”.

A la missiva, Xavier García Albiol creu que la fi de l’estat d’alarma “suposarà amb tota seguretat” que una part important de la població vulgui “gaudir del bon temps i del clima després d’un any de restriccions”. Per això, creu que cal que els municipis coordinin accions i mesures per evitar “situacions contradictòries”.

Demanda per ampliar l’horari de la restauració

A la carta, l’alcalde de Badalona també diu que “seria bo” que de la trobada amb els municipis, en sortís un acord per sol·licitar a la Generalitat l’ampliació horària d’obertura dels locals de restauració, que actualment han de tancar a les 17 h.

Una situació que, a més de ser una “tremenda injustícia”, segons Albiol, pot contribuir a provocar “caos” i “una situació d’enorme complexitat en els nostres carrers i, de manera molt especial i concreta, en les platges”.