Escopeter dels Mossos d'Esquadra

El Departament d’Interior preveu fer públics els protocols d’ús de projectils d’escuma “molt aviat”. Ho ha afirmat el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha evitat donar una data concreta, tot i que ha afirmat que ja està prevista. Segons el conseller, la difusió dels protocols té el suport del cos dels Mossos d’Esquadra.

Sàmper assegura que els protocols “són molts fulls” i ha concretat que n’hi ha de “genèrics”, però també d’específics per a cada arma. “S’ha fet molt bé perquè l’opinió pública els pugui tenir al més aviat possible”, ha afirmat. El conseller, a més, ha defensat que “no és incompatible el marge de millora que tenim tots, sempre, amb pretendre que no hi hagi elements de defensa“.

Pel que fa ala querella interposada tant per la noia que va perdre un ull durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hásel, Sàmper ha afirmat que “per a mi no és cap sorpresa” i que correspon al jutjat investigar els fets. “El que hem de veure és si es va fer bé, si es va fer malament, i per suposat respondre de les conseqüències“. Tot i que ha evitat dir si l’actuació va ser correcta, Sàmper ha afirmat que, en un context d’aldarulls en què “no tenim persones estàtiques”, “la perfecció del tret és desitjable, però complicada”.