luz guilarte patinet electric

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, ha demanat al govern municipal que modifiqui l’ordenança de vianants i vehicles per crear un registre de les bicicletes i els patinets elèctrics que hi ha a la ciutat. La líder taronja ha justificat la proposta de matricular els vehicles de mobilitat personal (VMP) perquè “si hi ha un accident o una infracció, es pugui ubicar” qui l’ha feta.

Ciutadans ha instat l’alcaldessa, Ada Colau, a “parlar amb la DGT i modificar la normativa”, amb l’objectiu que “el cens serveixi per donar una acreditació o llicència” als propietaris de les bicis i patinets. Això sí, els taronges reclamen que la matriculació dels VMP sigui gratuïta els primers sis mesos. La proposta de Cs arriba l’endemà que el RACC demanés una formació obligatòria per als usuaris de bicis i patinets; una opció que Luz Guilarte ha vist amb bons ulls.

La líder de Cs a l’Ajuntament també ha instat el consistori a fer obligatori l’ús del casc i d’elements de visibilitat (llums i armilles reflectores) per als usuaris de VMP, així com la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil per poder respondre en cas d’accident.