Robatori casa de subhastes de Barcelona

(ACN) Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han desarticulat una banda criminal que havia robat un milió d’euros en joies en una coneguda casa de subhastes de Barcelona. Els fets es remunten a l’octubre del 2020 quan els lladres van accedir al soterrani de la casa de subhastes pel pati interior de l’edifici i van fer un butró en una de les parets que donava accés a la cambra cuirassada, que van rebentar amb l’ajuda d’un bufador d’oxitall.

La investigació policial va permetre constatar que es tractava de dos coneguts grups de deliqüents, un establert a Catalunya i l’altre a la Comunitat de Madrid, que s’ajuntaven per cometre robatoris amb força en diferents punts de l’estat.

Gràcies a les imatges recollides per les càmeres de seguretat, tant de la casa de subhastes com dels voltants, els agents van observar com els autors dels fets, amb guants i altres peces de roba per ocultar el rostre, entraven i sortien del local en diverses ocasions. Així mateix, les imatges van captar com alguns dels membres de l’organització feien feines de vigilància a l’exterior del local amb la finalitat de detectar presència policial i alertar la resta del grup.

Els assaltants van abandonar les ampolles de gasos industrials usats per al bufador d’oxitall i altres eines utilitzades per al robatori, però es van emportar bona part de les imatges de seguretat de l’establiment. De l’interior de la cambra i dels diferents aparadors del local van aconseguir endur-se joies per valor d’un milió d’euros, una part de les quals eren propietat de la casa de subhastes i l’altra de diferents clients que les havien dipositat en espera de ser subhastades.

Arran de la investigació, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detenir quatre homes que acumulen un total de 251 antecedents. Els quatre arrestats, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars. La investigació continua oberta.