Justament quan fa dos anys de les eleccions municipals del 2019 i quan el govern actual d’Ada Colau i Jaume Collboni arriba gairebé a l’equador del mandat, Ciutadans i el PP han criticat les polítiques de l’executiu de Barcelona desenvolupades fins ara. “Hi ha algú que conegui alguna millora respecte a la situació que vivim els barcelonins? Ha millorat alguna cosa en aquests dos anys? La resposta és clarament no“, ha dit el portaveu del Grup Municipal de Cs, Paco Sierra.

El regidor del partit taronja creu que els comuns i els socialistes “no han donat resposta als problemes de seguretat, mobilitat i habitatge”. Sierra considera que hi ha una “manca de lideratge” clara i denuncia que el govern Colau ha aprofitat la pandèmia pel coronavirus per “col·locar un model ideològic de mobilitat” a Barcelona. En aquest sentit, considera que el PSC està “entregat” a Barcelona en Comú i defineix el socialista Jaume Collboni com “la marca blanca de la senyora Colau“.

Bou (PP): “Ha fet coses que se les podia estalviar”

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou. El líder popular a l’Ajuntament admet que “s’han fet coses bé”, però també creu que algunes de les polítiques implantades per Ada Colau eren evitables: “Ha fet una sèrie de coses que se les podia estalviar”. Posa com a exemples la “intervenció en l’economia” amb la funerària pública, la companyia elèctrica municipal, l’intent de municipalització de l’aigua o el dentista municipal, projectes que, ha dit, “han fracassat tots“.

Bou confia que les polítiques municipals canviïn d’ara fins al 2023 per “potenciar l’economia” amb beneficis per als autònoms i els inversors que vulguin venir a Barcelona. “Cal posar-los la catifa vermella“, ha assegurat. Sobre mobilitat, creu que el model de Colau “col·lapsarà” la ciutat i es mostra clarament contrari a reduir carrils de circulació en grans carrers com Aragó, Consell de Cent, València o la via Laietana.