El Tribunal de Comptes investigarà el govern municipal per presumptes subvencions irregulars. Tal com ha avançat el diari ‘El Mundo’, el tribunal ha admès a tràmit una denúncia de la Societat General d’Aigües de Barcelona, en la qual s’acusa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor Eloi Badia per l’atorgament de subvencions “desproporcionades” a entitats com Enginyers Sense Fronteres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o l’Observatori DESC, que sumen 6,4 M € entre el 2012 i el 2018.

A més, la denúncia d’Agbar també demana investigar partides pressupostàries invertides per l’Ajuntament per estudiar la municipalització del servei d’aigua i l’impuls de la multiconsulta, que –entre d’altres– havia de preguntar precisament per la municipalització de l’aigua. Davant d’això, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha denunciat que es tracta “d’un atac a la democràcia perquè se’ns denuncia per voler fer una consulta ciutadana” sobre el servei. Serra, que ha avisat que la denúncia d’Agbar “és un missatge molt perillós”, ha ofert la col·laboració de l’Ajuntament a la justícia.

Segona investigació contra Colau

La investigació que obrirà el Tribunal de Comptes contra el govern d’Ada Colau se suma a una altra investigació per presumptes subvencions irregulars de la fiscalia, motivada per la denúncia d’Advocats Catalans per la Constitució. En aquest cas s’investiga l’adjudicació directa de 3,4 M €, també a entitats socials com DESC o la PAH.