La votació dels comptes s’ha fet de forma nominal, de manera que cada regidor ha expressat el sentit del vot en veu alta. En concret hi ha hagut 15 vots a favor i 26 en contra. “Alcaldessa, es queda sola, només la salva l’aritmètica del ple”, ha advertit a Colau el portaveu de CiU, Joaquim Forn. La regidora Sònia Recasens (CiU) ha recordat que en el mandat anterior també es va recórrer a una qüestió de confiança, però amb la diferència que “aquell govern sí que va esgotar les vies de diàleg”.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha qualificat el pressupost d’“antidemocràtic” perquè s’acabaran aprovant “en contra de la majoria del ple”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha batejat els comptes com “els pressupostos de la imposició”, perquè considera que “una minoria imposa els criteris a la majoria”. El segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha retret als grups que no facin servir arguments econòmics. “Fan un debat polític que no té res a veure amb el pressupost sinó amb una voluntat de desgastar el govern”, ha sentenciat.

Colau s’enganxa amb ERC i la CUP

L’alcaldessa ha assegurat que el govern ha fet “màxims esforços” per negociar els comptes i s’ha mostrat “perplexa” perquè no hi hagi pogut haver acords amb ERC i la CUP, partits que “poden fer acords a la Generalitat on governa la dreta catalana”. “Quin és el motiu real?” s’ha preguntat Colau, que ha afegit que si no s’anteposen interessos partidistes, les bases per a les coincidències programàtiques amb les forces d’esquerres hi són.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha retret a Colau que el govern municipal “va perdre el nord” quan Catalunya Sí que es Pot no va donar suport als comptes de la Generalitat, i que “va perdre l’esquerra” quan va pactar amb el PSC. “Pensin en la ciutat i no en el nou partit”, ha etzibat Bosch. Des de la CUP, María José Lecha ha admès que hi ha “coincidències” programàtiques amb BComú, però ha dit que no s’inclouen als comptes. “Avui aproveu el pressupost que us ha donat la gana no heu cedit ni negociat”, ha afirmat Lecha.