No és casualitat que Ciutadans hagi celebrat l’acte final de campanya a Nou Barris, ja que en les anteriors eleccions al Parlament, el partit taronja va quedar primera força. A més, després de Ciutat Vella, Nou Barris és el districte on el 27-S hi va haver més abstencionistes, un vot indecís que pot ser clau per a Ciutadans per passar per davant dels partits independentistes el 21-D.

Es tracta, a més, d’un feu tradicionalment socialista. Per això, tant la candidata, Inés Arrimadas, com el president del partit, Albert Rivera, han apel·lat als votants del PSC que estiguin indecisos. Arrimadas ha demanat que “ningú se la jugui” el 21-D perquè, ha dit, “hi ha partits que a la mínima et fan un tripartit amb Esquerra i no estem per jugar a la ruleta russa”.

El més directe ha estat Albert Rivera, que ha apel·lat directament al vot prestat socialista: “Sé que hi ha gent que ha votat altres partits i ara s’està decidint per Ciutadans”. Ha afegit que “aquest canvi de vot no els decebrà perquè va cap a la igualtat, solidaritat i llibertat”. Rivera també ha fet una crida directa al vot taronja per “convertir les urnes del cinturó vermell en el cinturó taronja”.

La candidata ha desitjat ser la primera dona presidenta de la Generalitat i ha promès que, si els números ho permeten, es “deixaran la pell” per fer un govern no independentista i transversal amb altres forces. “Sumar serà guanyar”, ha dit.